Skip links

Elke keer een belevenis…

De Gevangentoren is gelegen aan de Boulevard de Ruyter in Vlissingen waar u kunt genieten van het schitterende uitzicht over de Westerschelde.

Schepen varen op een steenworp afstand langs en bij helder weer kunt u zelfs de skyline van Knokke zien. Dit alles terwijl u geniet van een lekker drankje, een heerlijke lunch of romantisch diner op ons terras, in onze serre of in de authentieke torenzaal.

Bekijk het hele menu

Plan je vergadering

De Gevangentoren een prachtige Middeleeuwse ingerichte Torenzaal beschikbaar heeft waar u o.a. kunt vergaderen, bijeenkomsten kunt houden of zelfs personeelsborrels kunt geven?

Bekijk de arrangementen
Vroeger was alles anders…

De geschiedenis

De Westpoort werd opgericht rond het jaar 1491 en bestond uit twee torens met daartussen een poort. De ene toren, genaamd de Gevangentoren, stond aan de kant van de zee en de andere, een oudere toren genaamd de kruittoren, stond aan de landzijde.

Na de uitbreiding van de stad in 1563 in westelijke richting en de bouw van de nieuwe Middelburgsche poort, verloor de Westpoort zijn functie als stadspoort. In 1610 kreeg het gebouw een nieuwe functie als stadsgevangenis. Voorheen bevond de gevangenis zich in de kelders van het voormalige stadhuis aan het Bellamypark.

Lees meer
Uitzicht over de Westerschelde

Overnachten

Aan de monding van de Westerschelde, één van de drukst bevaren zeeroutes ligt de Vlissingen Gevangentoren.

Zeeschepen varen werkelijk op een steenworp afstand aan u voorbij. Sinds 1974 is er in dit monument een restaurant gevestigd, en sinds 2016 kunt u boven in de Gevangentoren overnachten in deze luxe suite.

Boek uw verblijf
Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk
Drag